Известие

Collapse
No announcement yet.

Нестабилност????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dobata1010 Покажи съобщение
    имам Алфа 147 1.6 минах преден мост, но усещам нестабилност в предницата. Със скорост от около 110 започва да се люлее, а в завой с тази скорост като, че ли стой стабилна ... от какво може да бъде???
    Mи ето го разковничето - той е минал само преден мост. А нашите коли си искат и задния мост. Аз залагам на проблем със задницата, ако както казва амортисорите му са наред. Ама да вземе да ги огледа дали няма омасляване по стеблата им
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

В форума пишат доста майстори, но без да ги обиждам най-вероятно става въпрос за "некадърни майстори" или за майстор който е със стар стенд, който няма програма за твоята кола и ти е заложил данните на някакъв Голф.... На мен ми се е случвало с Полски фиат 125, бяха я направили предницата с градусите на Лада и за 500км скапа едни гуми.........
      Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Моята сееше щото единия долен косач беше тотално заминал = чак се беше пукнал. Ама 50к км го изтормозих.
        беше толкова зле че и аз трудно карах колата над 130.
        Смених всичко + реглаж и всичко заспа.
        Въпреки че според Радо ли Драго ли в Дружба зеленчуковата борса, само на щангите отзад се прави реглаж - другото се оправя с смяна на чаркалаци. И моята си беше почти перфектна.
        ALFA 156 1.9JTD '98
        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
          Моята сееше щото единия долен косач беше тотално заминал = чак се беше пукнал. Ама 50к км го изтормозих.
          беше толкова зле че и аз трудно карах колата над 130.
          Смених всичко + реглаж и всичко заспа.
          Въпреки че според Радо ли Драго ли в Дружба зеленчуковата борса, само на щангите отзад се прави реглаж - другото се оправя с смяна на чаркалаци. И моята си беше почти перфектна.
          Щангите отзад изобщо не са за подценяване. И диагностика на преден и ЗАДЕН мост
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Стига сте обърквали колегата - не му сее а поема на ляво или на дясно като при завой е супер стабилна
            Ако наистина някой от тук драскащите разбира, логично е да го изпрати на истински стенд за предния мост и да се погледне и задния .
            Симптомите са свързани с реглажа на сходимоста
            AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Когато е много отворена предницата и недостатъчно затворена задницата така става ако всичко друго е здраво.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
                Стига сте обърквали колегата - не му сее а поема на ляво или на дясно като при завой е супер стабилна
                Ако наистина някой от тук драскащите разбира, логично е да го изпрати на истински стенд за предния мост и да се погледне и задния .
                Симптомите са свързани с реглажа на сходимоста
                Е та аз му го пиша това за диагностика на цялата ходова част още от началото, ама .....
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

имах същия проблем на 156-оказа се некадърен реглаж.Отиди на стенд виж преден и заден мост при хора който са наясно какво правят.
                  Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

И аз имах същия проблем на 156-цата, обаче това беше когато я купих. За смяна бяха, шенкели, долни носачи отпред, тампони на стабилизиращата щанга. След ремонта веднага на реглаж и от тогава нищо и няма вече 10 000 км.

Comment

днес оправих проблема. оказа се че на задното окачване задните щанги са разбити. смених ги и сега всичко си е ОК. За първи път ми се случва, а доста коли съм карал от задница така да люлее. благодаря на всички мненията.

Comment

Working...
                      X